Wat zijn Thai
Contact

Cattery Anyamanii is te bereiken:

C. de Boer
B. Bekkerstraat 9
9123JV Metslawier
Tel: 06-51767104
E-mail: ccm.deboer@knid.nl

Shane is in januari 2012 gecastreerd.

Jai is in februari 2018 gesteriliseerd.

Angelina is in maart 2018 gesteriliseerd

Kittens worden ALLEEN verkocht via bemiddeling van de W,T,S,N. via Gertrude van de Zee. Tel: 06-39677186 of e-mail: wtsnkittens@gmail,com

Vaste prijs kitten: 700 euro.

Dit is inclusief stamboompapier, volledig geënt, gechipt, ontwormt, vlovrij, DNA test PRA, en (bij de kleur foreign white) met BEAR test.

Voor nog meer info kijk op: wwwtraditionelesiamezen,nl

 
 

Uitleg
Je hebt twee types Siamezen.

Thai (Traditioneel, Old Style): De Thai is eigenlijk de siamees zoals die er vroeger uit zag.  Het is een middelgrote kat met een robuust maar wel elegant voorkomen, goede spierontwikkeling en ronde bouw.

Modern Type: De laatste jaren streeft men naar een nieuw/modern type siamees.  Deze heeft een slank lichaam, lange benen een korte vacht met een spitse kop met ver uiteen staande oren.

Zomaar een Thai.
Het karakter van een Thai
Karakter:
Een zeer inteligente, op de mens gerichte kat die vooral bekend staat om zijn stemgeluid en "praatgedrag". Hun stem kan luid zijn en de kat gebruikt diverse toonsoorten. Je hebt non-stop praters maar sommigen "mompelen" alleen. Een Thai wil het liefst veel aandacht. Ze zijn niet graag alleen en zijn onderzoekend en vriendelijk. (ook naar kleine kinderen) Ze zijn erg slim en handig met hun poten. Ze kunnen dan ook bijna alles open krijgen. De Thai is erg leergierig. De meeste vinden het leuk om overal mee heen te gaan en je kunt ze dan ook makkelijk aan een riempje/ tuigje leren lopen. Een Thai is niet over actief maar kan ook uren liggen slapen, het liefst op een warm plekje.


Een modern Type Siamees
De kleuren

Seal Point is de originele kleur van de katten die als eersten uit Siam werden geïmporteerd naar het westen. Ze hebben diep bruine, bijna zwarte "points" (de punten van het lichaam zoals oren, snuit, poten en staart), maar ook een bruin geteint lichaam, al is die kleur op het lichaam lichter dan de point kleur. De Seal Point werd in eerste instantie beschouwd als de enige kleur bij de Siamees.

Andere kleuren bij de Siamees waren al lang opgemerkt en waarschijnlijk meegenomen in de genen van de eerste geïmporteerde Siamezen of afkomstig door kruisingen met andere rassen, in eerste instantie vaak "per ongeluk" ontstaan. Recentere kleurschakeringen komen door het gebruik van de Oosters Korthaar lijnen bij de Siamees.

Tegenwoordig zijn de volgende kleuren toegestaan:
Seal Point
Chocolate Point
Blue Point
Lilac Point
(Seal, Chocolate, Blue) Tabby Point
Red Point, Tortie Point en de Foreign White


Ook komen de kleuren Fawn Point (lichte zandkleur), Cinnamon Point (kaneel kleur) en Caramel Point voor. Deze kleuren zijn echter (nog) zeer zeldzaam.

Shane is een Seal Tabby Point.
Waarom heb ik voor een Thai gekozen.

Tijdens mijn werk kwam ik eens ergens bij mensen in huis. Er klom toen gelijk een kat via mijn broek op mijn schouder en ging daar lekker zitten. Het leek op een siamees maar toch ook weer niet. Volgens de eigenaren was dit een Thai. Ik ben thuis op internet gaan zoeken en kwam toen een foto tegen van Pebbles Duysth ther Ghasth. Ik vond haar Seal Tabby point kleur helemaal geweldig. Toen ik verder zocht kwam ik op de site van de WTSN terecht. (www.traditionelesiamezen.nl) Toen ik daar alles gelezen had wist ik dat de Thai "de" kat voor mij was. Ik heb me toen aangemeld als lid en heb me op de wachtlijst laten zetten voor een Seal Tabby Point kater. Na ongeveer 1 jaar kreeg ik net toen ik op vakantie was in Belgie een telefoontje dat er een katertje was geboren. Of ik nog belangstelling had!!!! Uiteraard. Thuis gekomen heb ik gelijk een afspraak gemaakt met Nicole Hummelen de fokster en ben gaan kijken. Ik mocht hem zelf een naam geven en dat is Shane geworden.

Shane toen ik hem net 2 dagen had.
Cattery Anyamanii

Toen Shane er uiteindelijk was had ik al besloten om met hem te gaan fokken. Ik heb hem ook ter dekking aangeboden aan werkgroepleden die hem willen gebruiken. Ik ben gek op de weinig voor komende kleuren dus wilde ik graag een Foreign White poesje aankopen. Dat heb ik ook gevonden maar helaas is ze kort na de geboorte overleden. Omdat er verder geen Thai van deze kleur in Nederland zijn besloot ik om dan toch maar voor de "standaard" Seal Point kleur te gaan. Zo kwam ik via de WTSN terecht bij Lisette Locher in Den Haag die net een nestje had. Hier heb ik een poesje uitgekozen. Ik heb haar de naam Jai-Ho gegeven wat betekend: je bent mijn toekomst in het Hindi. Ze was zo anders dan Shane toen hij klein was. Het was een felle kleine opdonder die als een speer met haar broers en zusjes door de woonkamer vloog toen ik haar ging ophalen. Onderweg naar huis heeft ze drie uur lang achterin de auto zitten gillen. Eenmaal thuis was het gelijk liefde op het eerste gezicht met Shane. Hij vond het in het begin nog wel wat eng z ón klein snel monster maar na 20 minuten zaten ze al samen in de krabpaal en sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Ik had ondertussen ook al een Cattery naam aangevraagd. Dit is Anyamanii geworden. Het betekend: je kostbaarste bezit in het Thai. Dit in navolging van Cattery Kahuranghi van de fokster van Shane. Kahuranghi betekend namelijk: kostbaar bezit in het Maori.

Samen slapen.
Kattenshows

Nu ik toch raskatten had heb ik besloten om ze te gaan showen.

Shane heeft de volgende resultaten behaald: 

Champion

Hierna heb ik besloten om hem niet meer te showen. Shane vond showen verschrikkelijk en werd steeds agressiever tijdens iedere volgende show. Het was op een gegeven moment niet meer vertrouwd om hem te showen. Ik wilde geen ongelukken en ik wil geen kat showen die er niks aan vindt.
---------------------------------------------
Jai heeft de volgende resultaten behaald:

Jai is op 11-02-2018 World Champion geworden in Turnhout Belgie.

Ze is nu klaar met showen en wordt gesteriliseerd.

Ze heeft 4 mooie nestjes gekregen

--------------------------------------------------------

Neytiri  heeft de volgende resultaten behaald:

Neytiri  is op 11-02-2018 

World Champion  geworden in Turnhout Belgie.

Zij wordt niet meer geshowd en zal nog twee nestjes krijgen

---------------------------------------------------------

Aloha heeft de volgende resultaten behaald:

Champion

Ik heb hierna besloten om haar niet meer te showen. Aloha vond het keuren verschrikkelijk en werd steeds banger tijdens iedere volgende show. Ik wilde geen kat showen die er niks aan vindt.
---------------------------------------------------------

Angelina  heeft de volgende resultaten behaald:

International Champion

Ik heb hierna besloten om haar niet meer te showen omdat ze het niet meer leuk vondt. 

-------------------------------------------------------------------- Aurora  heeft de volgende resultaten behaald:

Champion


Je wordt erg moe van showen hoor!!!!!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Hafsa El Moutanabbi | Antwoord 17.11.2020 19:49

Beste,

Zijn er nog mannelijke Thaise Siamese kittens beschikbaar ??

Mvg

Hafsa

Winny Kaehler | Antwoord 26.10.2016 11:07

Dank je voor deze website! Ik heb een siameesje ( traditional) gevonden in Frankrijk, totaal verwilderd. Woonde met een lapjeskat samen in een konijnenhol.

Claudia de Boer 26.10.2016 21:15

Hoi Winny,

Heb je de kat gevangen? Ben benieuwd wat er van geworden is.

Groetjes Claudia

Anneke Dijkstra | Antwoord 30.09.2013 01:47

Ik heb genoten van deze prachtige site!

Groeten,

Anneke Dijkstra

Wiep | Antwoord 09.08.2013 13:12

Hoi Claudia. Ik heb je website zitten bekijken. Ziet er mooi uit. Fijne vakantie verder. Groetjes Wiep.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

20.05 | 10:47

Een goedemorgen.
Ik ben via internet op u site beland.
ik heb een vraag aan u.
heeft u toevallig een vrouwelijke thaise Traditional siamees seal point.kitten.

...
14.05 | 13:26

Een Goedemorgen.,ik zoek een Siamese seal point kitten.
Ik heb er twee gehad twee zusjes.
eentje is er van overleden was 12 jaar had nog maar 5% nier functie ,
Deander siamees haar zusje is er nog en is nu 16 jaar.dus mijn vraag aan u,heeft u nog een kitt

...
25.12 | 14:07

Beste,

Heeft u ragdoll kittens?

...
17.11 | 19:49

Beste,

Zijn er nog mannelijke Thaise Siamese kittens beschikbaar ??

Mvg

Hafsa

...
Je vindt deze pagina leuk